НОВИНИ

Писта Кулиното - популярна дестинация сред скиорите

Ски писта Кулиното край Разлог става все по-популярна дестинация сред скиорите у нас, а и от чужбина. Пистата е само на 30 минути от Банско, а цените са в пъти по-ниски. Всяка седмица там се провеждат и зелени училища и обучения по ски за деца.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
09:43, 02.03.2019
7135
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Ски писта Кулиното се намира в северната част на Пирин, в местността Предел. Основната писта е с дължина около километър и е подходяща за напреднали скиори и сноубордисти.

Илиян Найденов, отговорник за техническото състояние на ски писта Кулиното: Малката писта е 300 метра, която е за начинаещи. Имаме две съоръжения, които покриват големата писта - големия влек и малкото влекче е за начинаещи.
Георги Колев, ски учител: Ски писта Кулиното предимствата са, че има абсолютно всякакъв вид наклон от начинаещите, най-равната част, както виждате до много стръмно.

Ски картата за цял ден струва 12 лева, за студенти и деца - 8. Атрактивните цени и добрата локация на пистата водят все повече туристи тук.

Илиян Найденов, отговорник за техническото състояние на ски писта Кулиното. В момента има македонци, сърби, англичани идват. Вчера имаше една група от Израел.

От няколко години тук се провеждат зелени училища и обучения по ски за деца.

Георги Колев, ски учител: Те са деца предимно от софийски детски градини и училища, които пристигат тук чрез нашата туроператорска фирма, но който желае може да дойде и да се включи в групите, няма абсолютно никакъв проблем.
Нели Пекова, преподавател в детска градина: Смятаме, че ските са един много хубав спорт за децата за през зимата и сме си довели за цяла седмица деца от София да се научат да карат ски. За децата движението е много важно и двигателната активност тя е много тясно свързана с интелектуалното развитие.

Община Разлог има идея за изграждане на още ски писти в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излагат творби на Банкси в Атина
Излагат творби на Банкси в Атина
Отбелязват 3 март в Абу Даби
Отбелязват 3 март в Абу Даби