Питбул нападна 4-годишно дете и баба му в Дупница. Инцидентът е станал в района около градската градина. Детето е с рана на главата, а бабата с разкъсвания на ръцете.

Дупница

След като взела вчера дъщерите си от детска градина, Радостина Грозданова ги завела на гости при баба им. Тя живее в къща, в която дели общ двор със собственичката на питбула. Когато решили да си ходят забелязали, че кучето се е отвързало, а само секунди по-късно го видели да тича и напада 4-годишната Никол.

Александра, сестра на Никол: Скочи върху мойта баба и сестричката ми.

Бабата веднага се намесила, но кучето нападнало и нея. Скъсало част от якето ѝ, а през това време цялото семейство успяло да се качи в колата. Веднага са потърсили помощ в Спешния център в града. Детето е уплашено, с четири шева на главата, а възрастната жена има множество синини и ухапвания по ръцете.

Питбулът е бил вързан точно зад мен. Съседите, обаче казват, че той често е успявал да се отвърже и да избяга от вкъщи.
Досадно куче от тука нагоре, хапе, рипа, скача по децата.

За случая е уведомен дежурен прокурор, образувана е преписка. От общината също са направили проверка.

Христо Апостолов, пресцентър на община Дупница: Това, което е установено - кучето е регистрирано по надлежния ред в общинска администрация през 2017 година съгласно Наредбата, като при направената проверка е съставен констативен протокол на собственичката.

Собственичката на кучето ще трябва да плати глоба в размер до 250 лева, защото то било отвързано и без намордник. Пострадалото семейство обаче настоява питбулът да бъде изведен от къщата. Потърсихме и собствениците на агресивното куче, но не ги открихме в дома им.