НОВИНИ

Пиян и дрогиран шофьор блъсна 6 момичета в Китен

Тежък пътен инцидент в Китен. Пиян и дрогиран шофьор е блъснал 6 момичета снощи. Инцидентът е станал около 20:30 часа до почивната база "Морско утро". Цяло чудо е, че при катастрофата няма жертви.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:17, 08.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

31-годишният шофьор загубва управлението над мощния автомобил при ляв завой и връхлита върху минаващите по тротоара момичета. От удара колата се преобръща по таван и спира в храстите. Пострадали са шест 17-годишни момичета от Лом.

Три от тях са прегледани от екип на Бърза помощ от Царево и освободени за домашно лечение, а другите три са откарани в бургаска болница. Едното момиче е с фрактура на шиен прешлен, а другите две с травматичен шок.

д-р Христо Добрев - зам.-управител на "Бургасмед": "Децата са в добро общо състояние. На двете деца все още се провеждат допълнителни изследвания и ще се прецени дали ще се наложи някаква оперативна интервенция, но засега са в добро, стабилно състояние."

Водачът на автомобила е с девет годишен шофьорски стаж. При проверката апарата е отчел 0,92 промила алкохол, а дрегерът за наркотични вещества е показал употреба на амфетамин.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: "Това е една изключително тревожна ситуация, най-вече от гледна точка на това, че водачът си е позволил не само след употреба на алкохол, но и след упойващи наркотични вещества да седне зад волана и съвсем самонадеяно да шофира в едно курортно градче."

Шофьорът нарушил закона е задържан е за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна стачна вълна: Пилотите от Райънеър няма да летят в петък
Поредна стачна вълна: Пилотите от Райънеър няма да летят в петък
ДРУГИТЕ новини: Репортажите на Баучер
ДРУГИТЕ новини: Репортажите на Баучер