НОВИНИ

Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете в белослатинското село Търнак

Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете. Шофьорът е освободен от ареста, след като от прокуратурата не са поискали удължаване на задържането. Инцидентът е станал снощи в белослатинското село Търнак. Момиченцето е настанено в Плевенската болница с опасност за живота. Близките на детето настояват за справедлив процес.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:14, 03.10.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Инцидентът станал вчера около 19:30 часа на входа на село Търнак.

Параскева Нечева, съседка: Ами ние чухме писъка на линейката, излезнахме и те товареха детето, и ние викаме кво стана, некой каза ударихме дете и това беше, застанахме тука, надойдоха хората, полиция.

Според близките петокласничката Сара се прибирала от роднини към вкъщи. Движела се край шосето, когато иззад завой на входа на селото връхлетял тъмен джип и навлязъл в насрещното.

Борис Пешев, баща на детето: Няма никакъв спирачен път, разберете го, той е зверски пребил детето ми, зверски, нямам сили да дишам, той е зверски пребил дъщеря ми.
Анелия Пешева, леля на детето: Момичето си ходеше ето тука, а той трябва да е в дясното платно, изпуснал волана може би, завоя, и направо влезнал срещу момичето.
;

Според очевидците шофьорът бил видимо пиян и неадекватен.

Слави Пешев, чичо на детето: След което ни казаха полицаите, че всичко ще бъде под контрол, ще му вземат проба за алкохол, ще бъде тестван, само да няма саморазправа, от наша страна нямаше никаква саморазправа.

Установено е, че 59-годишният мъж е шофирал с 1.48 промила. Задържан е, но в ранния следобед днес бе освободен, като прокуратурата не е удължила мярката му.

- Никаква информация нямаме кое е лицето, това куче ли е пребил тоя нещастник, питаме полицаите как се казва извършителят, не му знаем имената.
- Ако е бил некой циганин, на момента да са го затворили, това няма как да стане, разбирате ли го това, на момента ще го вкарат в затвора, на момента ще го съдят.

С тежки вътрешни наранявания и в безсъзнание детето е настанено в Плевенската университетска болница. Лекарите се борят за живота му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мелания Тръмп посети бивш център за роби в Гана
Мелания Тръмп посети бивш център за роби в Гана
Министър Порожанов: Хлябът може да поскъпне заради новата реколта пшеница
Министър Порожанов: Хлябът може да поскъпне заради новата реколта пшеница