НОВИНИ

Пижамата излиза от спалнята

Смисълът на пижамено парти променя изцяло своето значение и от стените на дома излиза навън в баровете, по улиците, та дори и в офиса.

Невяна Попова
от Невяна Попова
16:17, 16.04.2016
Чете се за: 01:33 мин.
Още
Пижамата излиза от спалнята

Удобната и приятна за кожата материя и кройка на пижамата излизат навън. Дизайнерите май са откачили, но все по-често ще виждаме елементи или дори цели костюми в стила на спалнята. Тенденциите на модата за тази пролет са да носим пижамни дрехи и такива тип бельо.

;

Разбира се остава въпросът до колко сме смели да излезем по пижама и как да носим такъв тип дрехи, без да изглеждаме неуместно.

;

Основните съвети са да съчетаваме пижамния стил с официални обувки и големи изглеждащи скъпо бижута, вземете със себе си и увереност, съпътствана от добро настроение.

Но за по-младежки настроените и небрежни хора пижамният стил може да бъде носен и с кецове и неофициална прическа. И така в неделната утрин можем да отидем на дълга разходка в парка или да пием кафе с приятелки.

;

Пижамният стил не е нещо измислено тази пролет, той се налага и в началото на 90-те. Джани Версаче прави своя колекция през 1995 г., състояща се от леки феерични рокли с дантели, които няпомнят на бельо и нощници.

Така неговото име остава завинаги свързано с това течение в модата.

;;

Но дори той не е основоположник на тази странна и може би дори несъвместима с нашите представи за обличане мода.

Първата, която облича мъжка пижама и излиза навън с нея, е не кой да е, а самата Коко Шанел.

По време на Първата световна война често хората е трябвало да слизат в бомбоубежищата и сирените е можело да прозвучат по всяко време на денонощието. И за да не тича само по нощница жената, Коко Шанел създава от мъжкия модел пижама същия, но от сатен. Така вече жените спокойно могат да тичат по стълбите към укритието, без да се срамуват. Днес тази мода излиза навън доброволно, сама по себе си ставайки сирена. Все пак няма как да останем незабелязани в пижамна дреха навън.

;

Съвременните подобен род костюми са в различни цветове и фигури – има такива на цветя, сатенени, тип мъжка пижама с райета и на ситни точици.

Да, може би е малко странно и революционно, но в горещите пролетни и летни дни тази идея може и да ни се стори напълно нормална.

Не е ли прекрасно да вървиш под палещите лъчи на слънцето, а кожата ти да галят материи като сатен и памук.

;

Модата на скъсаните дънки и панталони например също е изглеждала странно и дори неуместно. Но днес всички ходят разпокъсани, даже на работа, а дупките по дънките стават все по-големи. И това май е в реда на нещата, защото горещите дни със сладолед в ръка се задават на хоризонта.

Но не забравяйте, важното е кое отива на Вашата фигура и стил. А за да облечете и душата си в радост, дрехата трябва да Ви е преди всичко удобна и да Ви носи увереност в себе си.

А иначе модата е добре забравеното старо, но малко обновено и не сме длъжни да й ставаме роб, както и на всяко нещо в живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск отведе със себе си в Италия 12 бежанци
Папа Франциск отведе със себе си в Италия 12 бежанци
Папата с послание към мигрантите
Папата с послание към мигрантите