Какви са равнищата на доходите в българските домакинства и къде се коренят основните причини в голямата "социална ножица" у нас - темата в "Още от деня" коментира Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му, доходите на българите растат, само че върху една много ниска база и така увеличението не може да бъде усетено. Междувременно, цените на ток, парно, вода се вдигат, инфлацията се ускорява и хората усещат едно по-малко увеличение, обясни още Димитров.

Още през 2014 г. ние от КНСБ предложихме 100 лв отгоре над заплатите, но тази сума вече не стига. Трябва да се иска поне 15% увеличение на заплатите, аргументира се президентът на КНСБ.

Той коментира и протеста на медицинските сестри у нас с искане за по-високо възнаграждения и подобравяне условията на труд.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: Има сестри, които в момента получават по 600-700 лв, но има и такива, които получават по 1200 лв, за тежък труд обаче, не забравяйте.
Кирил Ананиев подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати

Кирил Ананиев подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати

Здравният министър подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати. В кулоарите на парламента Кирил Ананиев припомни, че правителството...

Президентът на КНСБ изрази мнението си за предложението на френския президент Макрон за въвеждане на единна минимална работна заплата в ЕС.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: Това е една стара идея - за минимална работна заплата, съобразена с всяка страна, при това колективно договорено. Не става въпрос за единна заплата в ЕС. Трябва да сме много внимателни обаче, когато Макрон говори социално - видяхме какво стана с българските превозвачи.

И още - защо е важно България да влезе в еврозоната и има ли социални рискове от това, вижте целия разговор във видеото!

Еманюел Макрон призова за европейски ренесанс

Еманюел Макрон призова за европейски ренесанс

Близо три месеца преди изборите за Eвропарламент френският президент Еманюел Макрон отправи до европейските членки предложения, които да дадат нов тла...