Това заяви, лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Още от деня". Според него, следващото правителство би могло да осигури по 5% ръст на средната работна заплата всяка година. Обещанията на партиите за по-високи доходи са напълно реални и изпълними, каза още Димитров.

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: "Няколкото години ясно формулиране на проблемите на България от наша страна, накрая редуцираха до разбирането на всички партии, че увеличението на доходите в България няма алтернатива. За мен най-ясни са възможностите, които дава икономиката и пазара на труда."

Според него икономическият ръст дава възможност от реално увеличение на заплатата. Димитров посочи, че заплатата не отговаря на този икономически ръст и трябва да се работи в тази посока.

Пламен Димитров: "За 27 години брутният продукт възстанови нивата си от началото на прехода и мина с 50% от това, което сме произвеждали преди. Заплатата обаче за тези 27 години е с 5-6% по-висока реалната ѝ стойност. Две числа, които показват, че произвеждаме повече, а не получаваме колкото произвеждаме."