НОВИНИ

Пламен Узунов: Организационни проблеми са забавили ОП в МВР

Липса на административен капацитет и организационни проблеми са основните причини за забавянето на обществените поръчки в МВР до момента, заяви служебният вътрешен министър Пламен Узунов. Срокът за усвояването на средствата е до 30 септември 2017 г. В рамките на този срок МВР трябва да проведе общо 31 обществени поръчки.

Явор Симов
от Явор Симов
15:00, 07.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според министър Узунов усилията на екипа му са насочени в рамките на предвиденото от закона да бъдат усвоени в максимална степен европейските средства. По думите му се търсят начини да бъде преодоляна основната причината за забавянето - липсата на административен капацитет.

Пламен Узунов - министър на вътрешните работи: До 19 януари тази година МВР не е организирало, обявило нито е провело необходимите планирани 31 обществени поръчки.

Узунов, каза още, че от 19 до 25 януари са успели да обявят първите 9 обществени поръчки, с ускорени срокове и предстои да обявят и останалите 22.

Пламен Узунов - министър на вътрешните работи: Основния проблем е липсата на време за провеждането на процедурите, избор на изпълнител по тях и усвояване на средства в резултата на изпълнен договор до 30 септември 2017 г.

Узунов обеща, че ръководството на МВР ще осигури публичност и прозрачност в провеждане на процедурите по обществените поръчки. По думите му това ще става в присъствието на медиите. Така започна и отварянето на първите оферти за обществената поръчка по осигуряване на лицензи за софтуерни продукти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Румънският президент изключи възможността за предсрочни избори
​Румънският президент изключи възможността за предсрочни избори
Транспортният министър изиска от БДЖ план за решаване на проблемите в превозвача
Транспортният министър изиска от БДЖ план за решаване на проблемите в превозвача