НОВИНИ

Изложба за светлината и цветята

Благотворителна изложба с цветя и светлина. Благодарение на събраните средства на Витоша ще бъдат засадени липи. Посланието на автора към всички е да не спират да вярват в доброто и да не забравят, че винаги след тъмнината идва светлина.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
12:35, 09.10.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Винаги има път към светлината, иска да ни каже с красивите снимки на крехки цветя Любомир Розенщайн.

Любомир Розенщайн:
Дори когато идва есен, когато идва зима, когато снегът затрупа земята, въпреки това, минава още малко време. Още не е започнала истински пролетта и минзухарите успяват да пробият замръзналата земя и да подадат цветчетата си. Този стремеж към светлината е заложен във всички тук на тази планета. И с него ние хората го свързваме и с надеждата. Това е и надеждата, че след всяка зима идва пролет. След всяко трудно време идва и по-добро време.
;

Изложбата e продължение на четвъртата книга на автора "Планетата на щастието". С парите от продадените картини ще бъдат купени и засадени липи на Витоша. Неслучайно още в древните митове липата е символ на човешкото сърце. Миналата година Любомир Розенщайн подрежда изложба , наречена "Дърво от вечност". Това е фотоесе за вековна липа, подслонила при корените си малък параклис. Авторът я снима в продължение на няколко години. Казва, че наблюдавал дървото и се учел от несмутимото му спокойствие, с което посреща всяко изпитание на времето, дори когато губи от най-здравите си клони. И за да има животът продължение - за да сме не само наблюдатели, а участници в неговото вечно движение, Любомир Розенщайн ни кани да се включим, като засадим липа. Като ни дава светлина и надежда от "Планетата на щастието".

"Пуснете вътрешното си слънце. Не го оставяйте да се влияе от времето навън. Утрин винаги идва: понякога мъглива, понякога облачна, понякога бурна или дъждовна, в този сезон - често и тъмна, но защо да е такава и вътре в теб, когато можеш да бъдеш повелителя на всяка слънчева система, на всяко ново събуждане и създател на изгреви, изгреви, изгреви, стига само да поискаш това..." - "Планетата на щастието".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнир по футбол събра деца от различни социални институции
Турнир по футбол събра деца от различни социални институции
Историята на метеорологичната станция на връх Мусала
Историята на метеорологичната станция на връх Мусала