34-годишия мъж е изчезнал в района на връх Ботев в Стара планина на 26-ти октомври, след като е тръгнал към върха от хижа Тъжа. Мирослав е бил с колело и последно се е обадил на близките си, за да им каже, че ще изкачи върха и след това се прибира.

В момента в издирването му са ангажирани два екипа планински спасители.

Румен Стоянов - кмет на Калофер: "Момче и момиче дойдоха при мен, уплашени, разтревожени. Казаха, че момчето е изчезнало в посока връх Ботев. Надяваме се от мобилния оператор да получим информация къде точно се намира телефонът, за да можем по-адекватно да действаме. Трябва да се обадим на ген. Ангелов, командир на 61-ва Стрямска бригада, ако има възможност да помогне с техника и с хора, тъй като с колкото повече хора и техника се качваме нагоре, толкова по-голям е шансът да открием момчето.
Христомир Христов - братовчед на Мирослав Късовски: "В сряда на 26 октомври около 11 часа тръгва от хижа Тъжа за връх Ботев. Последния контакт с него е около 14:30 ч. Тръгнал е с велосипед, но за екипировката му нямаме информация, снощи до към 22 ч. единият му телефон даваше свободно, подаден е сигнал, последно негова братовчедка се е чула с него, казал е, че времето започва да се разваля, но не е бил притеснен".