НОВИНИ

Планински спасители помогнаха на пострадал турист в Рила

Планински спасители от Благоевград помогнаха на пострадал турист в района на Мечи връх в Рила, съобщи началникът на ПСС в Благоевград Георги Ботев.

bnt avatar logo
от БТА
14:16, 29.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
планински спасители помогнаха пострадал турист рила

Сигналът е подаден около 8.50 ч тази сутрин. Турист от група от Петрич се подхлъзва и пада върху камък заедно с раницата си, вследствие на което получава фрактура на раменната става.

Планинските спасители от дежурния екип в ски-центъра се отзовават на сигнала и оказват първа помощ на пострадалия с подръчни материали. Тъй като не можел да стигне сам до Благоевград, спасителите го транспортирали до Спешен център.

Групата от 10-12 души е правила преход от хижа "Рибните езера" към "Семково" и след това към хижа "Македония" с крайна цел ски-център "Картала".

Георги Ботев, ПСС - Благоевград: Сутрин температурата над 2000 м надморска височина е около 2 градуса. Препоръчваме на хората, които излизат в тази зона, да носят топли дрехи, дъждобрани и туристически обувки с добър грайфер, времето не е благоприятно за туристически преходи. В района има много чужди туристи, които берат гъби, без да се съобразяват дали са отровни или ядливи, което крие допълнителна опасност. В буферната зона на резерват "Парангалица" има над 100 вида гъби, но повечето от тях са отровни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбските адвокати спират работа за една седмица в памет на убития Огнянович
Сръбските адвокати спират работа за една седмица в памет на убития Огнянович
Постоянен арест за младежа, наръгал връстника си с нож
Постоянен арест за младежа, наръгал връстника си с нож