НОВИНИ

Планира се преструктуриране на болниците в Северозападна България

Здравното министерство планира преструктуриране на областните болници в Северозападна България. Министър Кирил Ананиев се срещна с директорите на лечебните заведения във Враца, Видин и Монтана, за да представи новите правила за формиране на заплатите.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:16, 26.06.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Само болницата в Монтана, ще може да увеличи заплатите на персонала от първи юли. Лечебните заведения във Видин и Враца били в тежко финансово състояние.

Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Здравните власти са осигурили необходимия финансов ресурс. Това, което трябва да се разбере от работещите, е че този финансов ресурс трябва да се заработи.

Двете болници не можели да получат достатъчно пари от здравната каса и министерството, заради демографския срив и недостига на кадри, обясни министър Ананиев.Затова се предвижда преструктуриране на клиники и дейности.

Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Вместо да има една и съща клиника или отделение в три болници ние ще съсредоточим и капацитет и апаратура и човешки ресурси- там, където наистина е достигнато високо ниво на обслужване на населението.

Очаква се след преструктурирането лечебните заведения да успеят да увеличат заплатите на работещите в тях.

Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Пациентите ще бъдат насочени към специализираните структури. Тогава ще има и необходимия обем дейност. Тогава ще бъде заработен и ресурсът, който държавата го осигурява.

Здравният министър каза,че директорите на трите болници били съгласни с предложението за преструктуриране

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излязоха резултатите от изпитите след седми клас
Излязоха резултатите от изпитите след седми клас
Георги Иванов получи поздрав от Космоса за 40 г. от полета си
Георги Иванов получи поздрав от Космоса за 40 г. от полета си