Плажен волейбол се игра на софийския булевард "Дондуков". В атрактивното спортно състезание участваха известни спортисти и любими актьори. Игрището е построено в участъка между улиците „Сердика" и „Веслец", който е затворен за ремонт.

София

След оспорвана надпревара, шеги и закачки, отборът на "Звездите" триумфира над отбора на "Кметовете".

В ролята на треньори на двата отбора влязоха футболната легенда Димитър Пенев и актьорът Христо Мутафчиев. А съдия на мача беше известният волейболист Борислав Кьосев.

Христо Мутафчиев - треньор на отбора на Звездите: Бой до дупка. Това е наставлението и да се забавляваме, защото това е целта на занятието.

БНТ: Как Ви се струва идеята?

Димитър Пенев - треньор на отбора на Кметовете: Ами те самите трябва да си създадат настроение.

След изключително саможертвена игра, за играч на мача беше избран актьорът Георги Мамалев. 152-сантиметровият състезател беше определен от треньора му Христо Мутафчиев като "златното либеро".

Георги Мамалев - актьор: Ние тактически ги надиграхме. Видяхте една много силна игра до мрежата.

Много съм развълнуван, че получих от г-н Салпаров тази тениска, с която ще присъствам на мачовете на нашия национален отбор по волейбол.

Волейболни екипи облякоха още заместник кмета на София Евгени Крусев, кметове на районите Изгрев, Студентски и Люлин. Помощници на играчите бяха състезатели от Националния отбор по волейбол и волейболни легенди като Евгени Иванов.

Евгени Иванов: Този турнир, който е организиран днес от Общината и българката федерация Волейбол има за цел да се забавляваме. Да се забавляват децата, гостите.

В турнира се включиха още бизнесмени и любители, които също впечатлиха с игра публиката.

- Нямаме такива турнири в Япония, така че е много интересно да го гледаме в центъра на града.

- Трябва да има такива мероприятия, за да може повече деца да се запалят.

За изграждането на терена са изсипани 180 тона пясък, който ще се използва за останалата част от ремонта на "Дондуков". Реконструкцията на двата затворени участъка ще продължи до четвъртък.