НОВИНИ

Плажните атракциони - скъпи, но безопасни

Уейбординг и надуваем морски батут са най-новите и популярни атракции на варненските плажове тази година. Българските туристи, обаче трудно могат да си ги позволят, заради високите цени. Не липсват и по-евтини развлечения - возенето на банан и въздушна възглавница е по 20 лева човек. Затова пък 70 лева струва да влезеш с джет в морето и то - за 15 минути. Екскурзиите с корабче до Балчик тръгват от 40 лева нагоре. Засега единствено плажният волейбол и строенето на пясъчни замъци остават безплатни.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
17:26, 05.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Уейбордингът е лятната алтернатива на сноуборда. За първоначално обучение са достатъчни 30 минути, в които е включен и инструктаж за безопасност.

- Достъпно е - да, не е много евтин спорт, но...

- Няма риск.

Информационни табели обясняват правилата на два езика.

От яхтеното пристанище в курорта „Златни пясъци" тръгват различни развлекателни корабчета, които извършват както турове край брега, така и екскурзии до близките морски градчета. Организаторите са категорични, че са взели всички предпазни мерки.

Валентина Борисова - организатор на мероприятия: "Предпазни въжета в самите лодки. Също съобразяваме се с метеорологичните условия, никога не си позволяваме да рискуваме в лошо време...предпочитаме да отложим, отколкото да рискуваме живота и здравето на хората."
;

Има и разходки с яхта за познавачи.

Валентина Борисова - организатор на мероприятия: "За познавачи там доста е солена цената- там се таксува лодката на час, за час е 300 лева плюс допълнително гориво."

380 джета са регистрирани в „Морска администрация" - Варна, за този сезон. Заради безопасността на туристите, те имат право да се движат само в определени коридори.

Илиян - инстуктор: "Даваме жилетки, повишено внимание, гледаме, инструктираме, ако стане нещо влизаме. Сега в момента е северен вятър, няма нищо лошо, ако обърне от изток и надуе още малко вятър- спираме, защото вълните стават големи и няма как."

Така че - за безопасността на туристите, ползващи плажните атракции, е помислено. За да бъде удоволствието пълно, всеки трябва сам да спазва още едно правило - да не тръгва никъде без слънцезащитен крем и шапка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 2 години без титуляр на поста, Софийският апелативен съд има председател
След 2 години без титуляр на поста, Софийският апелативен съд има председател
МО: Израелски самолет беше ескортиран от български изтребители
МО: Израелски самолет беше ескортиран от български изтребители