НОВИНИ

Кампания "Великден за всеки" - "Дари празник за баба и дядо"

Омбудсманът Мая Манолова даде началото на Кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник за баба и дядо“. Целта е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Сред партньорите на кампанията са БЧК, Националното сдружение на общините и Българската национална телевизия.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:19, 03.04.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Идеята за кампания в помощ на пенсионерите се е родила по време на срещите на обществения застъпник с хора от страната. В Плевен Мая Манолова била помолена да посети дома ѝ жена в инвалидна количка, която нямало как да дойде в приемната на омбудсмана.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: Отзовах се и жената ми се оплака, че тъй като получава 301 лв. и 78 ст., с надбавките за човек с увреждане, няма да получи така чаканите 40 лв. великденски надбавки, които дава правителството. Така се роди кампанията, че всеки работещ човек с широко сърце може да отдели от своите средства, за да подкрепи възрастен човек в беда.

Пенсионерите, които ще бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева за Великден, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. Сред лицата на кампанията са Тончо Токмакчиев, Николина Чакърдъкова, Тити Папазов.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: Които са доказали в своята работа, че са щедри, че са добри, че са социално чувствителни. Подкрепа за кампанията дадоха и национално представените работодателски организации, множество неправителствени организации.

Средствата се набират по банкова сметка, разкрита специално за кампанията. Можете да видите данните в нашия сайт, както и номерът, на който с SMS могат да се даряват средства за българските пенсионери.

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

или със SMS на номер: 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тревога на Таймс Скуеър в Ню Йорк
Тревога на Таймс Скуеър в Ню Йорк
​Ден на отворените врати в Музея за история на София (ГАЛЕРИЯ)
​Ден на отворените врати в Музея за история на София (ГАЛЕРИЯ)