НОВИНИ

Плажът "Болата" е затрупан с боклуци

Има опасност един от най-красивите заливи - Болата, да се превърне в сметище, сигнализираха зрители на БНТ. Според тях, при липсата на стопанин плажът там се замърсява безконтролно. Наш екип направи проверка на място.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
17:27, 05.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През август плажът на "Болата" е препълнен не само през уикендите. Всеки ден тук идват повече от 1 200 туристи - предимо българи, румънци и украинци. Плажът е неохраняем, но е райско кътче, тъй като водата е плитка и изключително бистра, а пясъкът - ситен.

Около "Болата" екипът ни се натъкна на няколко огнища с отпадъци, но парчетата мокет и чувалите със строителен отпадък няма как да са оставени от туристите.

Георги Георгиев- кмет на село Българево
Ще се намери някакъв вариант и след 6-7 вечерта да се пускат хора да направят уборка - пак казвам, това не е наше задължение. Правим го, защото е в "Топ 100" на най- красивите места в света и трябва да го правим.

За чистотата досега са се грижили от единственото заведение на плажа, което обаче от началото на лятото е затворено.

Георги Георгиев- кмет на село Българево
Имат някакви съдебни спорове, има някакъв процес.

Плажът "Болата" е в регистъра на Областната администрация в Добрич и е част от резервата "Калиакра". Местните хора, обаче, искат централната власт да извади плажа от резервата и той да бъде отдаден на концесия, за да има режим на влизане и наистина да се гарантира чистотата на ивицата и сигурността в морето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигуряват места за къмпинги в горите
Осигуряват места за къмпинги в горите
Искат оставката на Медведев
Искат оставката на Медведев