НОВИНИ

Дигиталните технологии ще помагат на бизнеса

Мрежата, обединяваща организации и компании, заинтересувани от развитието на дигиталната индустрия в България - EDIT започна своето национално турне от Варна. Пътуващото събитие е озаглавено EDIT on the ROUD и ще премине през седем български града. Целите на проекта са да запознае традиционния бизнес с дигиталния и да им помогне да си сътрудничат, да споделят знание и да изравнят скоростите на развитие на дигиталната индустрия в различните градове на страната.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
14:21, 21.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Традиционният бизнес може само да спечели, ако добие допълнителни умения в използването на дигиталните технологии, смятат организаторите. Паралелно с националното турне екипът на EDIT провежда проучване на дигиталния малък и среден бизнес в цялата страна. Данните ще бъдат представени на заключителна конференция в София през ноември.

Саша Безуханова, основател на гражданската платформа move.bg:
"Вярваме, че цялата ни обиколка ще роди един много добър стимулиращ процес затова България да изпълни по най-добър начин възможностите, които иновативните идеи имат и да подкрепим икономиката на държавата ни."

Сред лекторите на конференцията във Варна бяха представители на Гугъл, както и Владимир Койлазов, единственият българин – носител на технологичен „Оскар“. Койлазов знае цената на успеха и чрез камерата на БНТ отправи съвет към хората, на които тепърва им предстои да изпълнят целите си.

Владимир Койлазов:
"Най-важното е човек да е упорит и да си преследва целите, независимо какво се случва. За съжаление трябва и късмет малко, само с упоритост не става."

Събитието завърши с атрактивно представление, комбиниращо танц и дигитална графика. То беше и в рамките на инициативата „Варна - Европейска младежка столица 2017“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биг Бен прозвуча за последно, преди да замлъкне за четири години
Биг Бен прозвуча за последно, преди да замлъкне за четири години
Атрактивна изложба на макети във Варна
Атрактивна изложба на макети във Варна