НОВИНИ

Пленум на БСП решава въпросите за оставката на Нинова и партийните субсидии

Националният съвет на БСП заседава на "Позитано" 20. Очаква се пленумът да одобри дневния ред за Конгреса на партията на 16 юни, на който трябва да бъде приета оставката на лидера Корнелия Нинова. Вижте повече подробности от прякото включване на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:10, 08.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Напрегнат пленум за социалистите днес. Очаква се да бъдат намерени решения на редица ключови въпроси, единият от които е свързан с оставката на лидера на партията Корнелия Нинова и нейното приемане. Трябва да бъде изяснен и регламентът, по който ще бъде избран нов председател на левицата.

Вторият въпрос е свързан с решението, оповестено късно снощи - младият евродепутат Петър Витанов да води групата на БСП в Европарламента, вместо досегашния председател на ПЕС Сергей Станишев.

Георги Гергов, НС на БСП: След вчерашното решение за Станишев, че няма да води групата... за мен това е патология, хиперактивност... Петър Витанов е избран за ръководител на групата. Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел.
Сергей Станишев, председател на ПЕС, НС на БСП: Това е продължение на поредица от политически нелогични решения, наложени от Корнелия Нинова. Защо за втори път след 2017-а, избори, които можехме да спечелим, бяха загубени? Ако не се направи този анализ, означава замитане на проблеми, които се превръщат в системна грешка.

Националният съвет на БСП трябва да обсъди и какъв размер за партийните субсидии ще предложи, след като премиерът Бойко Борисов внесе предложение сумата да бъде променена от 11 на 1 лв за всеки реален глас на избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовите министри и банкерите от Г-20 се споразумяха за нови данъчни правила
Финансовите министри и банкерите от Г-20 се споразумяха за нови данъчни правила
 Лято в Москва - живакът удари 30 градуса
Лято в Москва - живакът удари 30 градуса