НОВИНИ

Плевнелиев: Няма да допусна КСНС да бъде използван за предизборни цели

По повод политическите искания от страна на левицата и Реформаторския блок за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност за ситуацията с бежанците, президентът Росен Плевнелиев заяви, че няма да допусне съветът да се политизира.

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 30.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В позиция на президента се казва, че Консултативният съвет не трябва да бъде използван като платформа на предизборни битки, и че това е мястото, където се търси консенсус и се преодоляват политическите различия по въпроси, свързани с националната сигурност на страната. Плевнелиев припомня, че съветът е заседавал два пъти за бежанската вълна и мерките, които трябва да се предприемат. Той посочва, че това е помогнало страната ни да бъде адекватна на ситуацията и да не позволи кризата да ескалира. Ето и коментара на държавния глава, след като удостои военнослужещи с висши офицерски звания.

Росен Плевнелиев - президент
Днес много политици отново конюнктурно искат КСНС. Докато аз съм президент няма да допусна КСНС да се политизира и няма да допусна да бъде използван за предизборни цели. Същевременно вратата е отворена тук в президентската институция за всички политически лидери на партии, които имат своите притеснения, които аз като държавен глава ще чуя и ще преценя в рамките на своите конституционни задължения какви следващи стъпки да предприема. Именно така действахме с КСНС досега, почти всички негови заседания ние сме свидетели на или широко, или на пълно политическо съгласие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аплодисменти за Елица Янкова в родния ѝ град
Аплодисменти за Елица Янкова в родния ѝ град
Боян Петров ще атакува Еверест въпреки травмите
Боян Петров ще атакува Еверест въпреки травмите