НОВИНИ

Плевнелиев: Ще дам пълната си подкрепа на президента Радев

По време на заключителната си пресконференция като президент Росен Плевнелиев обеща да даде пълната си подкрепа на президента Радев, когато той има нужда от него. Плевнелиев заяви, че очаква Радев да подкрепи принципи, зад които и той самият е застанал, за да се продължи приемствеността, който приляга на президентската институция. Радев и поел ангажимент да надгради и подкрепи Българската Коледа.

плевнелиев дам пълната подкрепа президента радев
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 18.01.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

На въпрос на БНТ кои политики и инициативи би искал да продължи Румен Радев, Плевнелиев заяви:

Ще ми се президентът Радев да подкрепи принципи, зад които и аз застанах. Принципът на приемствеността, независимо от проектите и идеите. Вече говорих с президента Радев и той пое ясен ангажимент да надгради и подкрепи Българската Коледа. Благодаря му от все сърце. Какво по-хубаво от това народът да види своите президенти заедно по пътя на една смислена идея.

Съветът на президентите - отново като символ на приемственост. Така че политики и инициативи много. Принципите са важни. наистина ще очаквам и наистина ще дам пълната си подкрепа на президента Радев, когато има нужда от мен - съм на линия. Ще споделя и грешките си и успехите си, ще му разкажа какво разбрах, какво видях, като символ на подадена ръка и приемственост. Ще ми се и той да стъпи на принципа на приемствеността, който приляга на президентската институция. Разбира се, ще бъдем различни, разбира се, ще има критика от един президент на друг президент, ще ми се тази критика да бъде на база на ясни аргументи.

На въпрос да даде оценка на своя мандат Плевнелиев каза:

Във време на извънредна нестабилност, ние се справихме и преведохме България по един разумен и достоен начин през трудностите. Надявам се и оттук нататък да бъда така. Най-отговорно заявявам, че не виждам големи грешки, които да са допуснати в този мандат.

Плевнелиев уточни, че подобна оценка е дал и президента Петър Стоянов, както и Бойко Борисов.

По отношение на Русия Плевнелиев каза, че иска да бъде правилно разбран:

"Моята позиция не беше срещу, моята позиция беше - за. Аз съм за върховенството на правото и понеже отстоявам върховенството на правото, съм срещу тези, които го нарушават".

Повече за заключителната пресконференция на Росен Плевнелиев, можете да прочететеТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маргарита Попова: Разделението в обществото мъчи снагата на държавата ни
Маргарита Попова: Разделението в обществото мъчи снагата на държавата ни
Серия силни земетресения разтърсиха Централна Италия
Серия силни земетресения разтърсиха Централна Италия