НОВИНИ

Извършителите на атентата в Сарафово ще бъдат изправени пред съда до дни

Извършителите и подбудителите на терористичния атентат край Сарафово през 2012 година вече са известни и до дни ще бъдат изправени пред съда. Това обяви президентът Росен Плевнелиев по време на съвместна пресконференция с израелския си колега. Реувен Ривлин е на държавно посещение у нас. Плевнелиев специално подчерта добрата координация между службите на двете държави и световната антитерористична коалиция, благодарение на която вече има конкретни резултати. При атентата загинаха петима израелци, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. Ранени бяха 35 души.

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:00, 07.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Росен Плевнелиев: Никой от нас няма да се успокои, докато не бъдат изправени пред съда тези, които извършиха, но и тези, които мотивираха и организираха атентата в Сарафово през юли 2012г. Това ще се случи много, много скоро, имам уверенията на главния прокурор на България, че е въпрос на дни.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви в интервю за Българската национална телевизия, че обвинителният акт срещу извършителите и организаторите на терористичния акт на летище Бургас ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд най-късно до края на следващата седмица. На съд ще бъдат дадени Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт и Хасан Хасан, с канадско и ливанско гражданство - сочени за преки участници в атентата.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Предприети са всички действия за установяване на местонахождението на лицата, които са обвиняеми и които сега би следвало да придобият качество на подсъдими - не са намерени, на които и да е техни адреси. Така или иначе очевидно е, че процесът ще протече в тяхно отсъствие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК ще обсъди отново въпроса с визите за САЩ и Канада за българи и румънци
ЕК ще обсъди отново въпроса с визите за САЩ и Канада за българи и румънци
Още един чернокож мъж бе убит от полицай в САЩ
Още един чернокож мъж бе убит от полицай в САЩ