НОВИНИ

Пълният текст на Договора за добросъседство между България и Македония

Конкретният текст на Договора между България и Македония беше оповестен вчера. Очаква се той да бъде подписан следващата седмица. Документът беше отлаган дълго в годините, заради редица деликатни въпроси. Идеята се придвижи напред по време на разговорите на премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев в София. Двамата премиери вече са упълномощени да подпишат споразумението. В прикачения файл можете да видите пълния текст на Договора за добросъседство между България и Македония!

пълният текст договора добросъседство българия македония
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 27.07.2017
7128
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

В срок най-късно до три месеца от влизането в сила на договора, да се създаде комисия, която да разгледа обективно исторически събития. Двете държави ще провеждат и съвместни чествания на общи исторически събития и личности.

Двете страни нямат и няма да предявяват териториални претенции една спрямо друга. Всяка от тях има право да защитава правата и интересите на своите граждани, на територията на другата.

Договорът ще бъде подписан в два оригинални екземпляра, всеки един на официалните езици на договарящите се страни - български език, съгласно Конституцията на Република България, и македонски език, съгласно Конституцията на Република Македония, като и двата текста имат еднаква сила.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Радев: Престъпността намалява, въпреки усещането за обратното
Валентин Радев: Престъпността намалява, въпреки усещането за обратното
НИНКН не е разрешил нов строеж в двора на бившето Иранско посолство
НИНКН не е разрешил нов строеж в двора на бившето Иранско посолство