НОВИНИ

Плоча от изоставена постройка падна и уби дете край Благоевград

Дете на 12 години загина в Благоевград след като необитаема постройка, в която играело със още трима свои приятели, се срути върху него. Друго 16-годишно момче е по-леко пострадало и е настанено в хирургичното отделение на Благоевградската болница. Останалите две деца не са пострадали.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
18:34, 12.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Инцидентът станал около обяд, когато четирите момчета отишли на да играят в двуетажната изоставена сградата. Тя се намира на около 3 километра от Благоевград, в района на новия гробищен парк. Децата са играели в тази необитаема постройка, когато таванната плоча се е срутила и е затиснала две от тях.

Според първоначалните данни децата сами са бутали и събаряли тухли от необитаемата сграда. Едно от момчетата, което не е пострадало, е подало сигнал на телефон 112. 12-годишното дете, което е било затрупано е починало на път за болницата. Другото 16-годишно момче ще остане под наблюдение в отделението по хирургия, като състоянието му е стабилно.

д-р Иво Копанаров, отделение по хирургия в МБАЛ-Благоевград: За момента има разкъсно-контузна рана на главата, която ще се обработи и остава под наблюдение.

Двете момчетата, които не са пострадали бяха откарани за разпит във второ полицейско управление в Благоевград. Роднини на децата, казаха, че не знаят как са успели да стигнат до мястото и защо са решили да играят в опасната постройка.

- Племенникът ми е пострадал и в последствие разбрах какво е станало...

- Децата си намират пътеки, както ние навремето сме си намирали пътечки да си играем, така и децата са намерили, отишли са да си играят. Случило се е, чакам да си го видя.

БНТ: Те често ли играят там, какво ви казват?

- По принцип не, те си имат спортна площадка, зад блока. Трябвало е да стане, дето казват старите хора.

От общинската администрация в Благоевград казаха, че ще направят проверка, чия собственост е сградата. За случая е уведомена и Районната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Рюте​: ​Турция трябва да се извини, че сравни холандците с нацисти
Марк Рюте​: ​Турция трябва да се извини, че сравни холандците с нацисти
​Група, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за двойния атентат в Дамаск вчера
​Група, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за двойния атентат в Дамаск вчера