НОВИНИ

​Пловдив отбеляза 4 години от спечелването на Европейска столица на културата

С богата артистична програма Пловдив отбелязва четири години от спечелването на титлата Европейска столица на културата през 2019-а. Обратното броене вече започна. От 12 януари догодина пловдивчани и гостите на града ще се насладят на над 300 проекта с 500 културни събития, подготвени от Фондация „Пловдив 2019".

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
20:49, 05.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

От днес пловдивчани "Заедно" отброяват 100- те дни до превръщането на града в културна столица на Европа. С мултимедиен спектакъл на световноизвестния режисьор Крис Болдуин тази вечер беше представена програмата на Пловдив за 2019-а.

Крис Болдуин - режисьор: Като външен наблюдател имам усещането, че Пловдив ненапълно е открил колко много е постигнато вече с титлата Европейска столица на културата.

Шест балкона по Главната улица на града се превърнаха в музикални сцени. .

Виолета Николова - турист: За първи път слушам изпълнение на арфа на живо и то в центъра с този вятър. За мен лично е изживяване.

А за любителите на народната музика от четирите посоки на града потеглиха специални автобуси. В тях на живо автентичен фолклор свириха музикантите от оркестър "Брестовица".

Весела Митева: В днешно време на хората им е тъжно и музиката събуди една нотка на радост, че в България може и хубави неща да се случват.

Над 500 деца и родители се включиха и в еднодневния празник на игрите "Челик фест".

Боян Гаргов: Да общува с връстници да се забавлява да види игрите, с които съм израснал и да се потопи в една приятна обстановка.

Обобщение на постигнатото за четири години събра в специален филм и екип на БНТ в Пловдив. Той беше излъчен на екран в центъра на града,а след това всички гледаха в реално време и артистичната презентация на официалната програма за 2019-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени проверки на пътя в празничния ден и през уикенда
Засилени проверки на пътя в празничния ден и през уикенда
Знаково посещение на президента на Индия у нас
Знаково посещение на президента на Индия у нас