Община Пловдив събира оферти за изграждане на нова Художествена галерия на улица „Гладстон“. Сроковете за обжалване изтекоха, а в близките дни предстои обявяване на обществена поръчка и подаване на документите. Реконструкцията на сградата беше блокирана заради обжалване от фирма, чийто собственик е овчарката Анка Ангелова от село Антоново.

Пловдив

Изложбената зала е строена през 70-те години на миналия век. През годините тя е била ремонтирана частично, но това само е усложнило състоянието на самата сграда. 00.11

Снежана Фурнаджиева - председател на Дружеството на пловдивските художници: Защото тази огромна конструкция при ремонтиране на определени части отваря други проблеми, така че ремонтът не трябваше да е цялостен, а всичко. Вече доста амортизиран е металът. Ръждясал от тези течове тук.

До 16 март фирмите, които искат да изграждат новата галерия, трябва да подадат документи. Три дни по-късно ще бъдат отворени всички оферти, след което комисия ще започне работа по избор на изпълнител.

"Капана" - първият квартал на творческите индустрии у нас

"Капана" - първият квартал на творческите индустрии у нас

Новата визия на квартал "Капана" в Пловдив привлича все повече туристи от страната и чужбина. В последните 4 години расте и броят на работните места,...

Иван Тотев - кмет на Пловдив: Имаме инженерингов проект, което означава, че имаме в тази оферта, която ще получим срок за проектиране и след това за изпълнение. Надяваме се, че в рамките на година ще може да приключим и в средата на 19-а година да имаме една чисто нова галерия в Пловдив.

Новата галерия ще бъде на площ от 3000 квадратни метра. Предвижда се сградата да бъде бутната, а след това изградена наново - по-модерна и многофункционална.