НОВИНИ

Пловдив - в готовност да посрещне първия сняг

Пловдив е готов да посрещне първия сняг. Цялата налична техника за поддръжка на улици и тротоари е в пълна изправност. В складовете на "Чистота" има достатъчни количества сол и пясък. Това показа проверката на общината преди началото на зимния сезон.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
09:00, 15.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Зимното дежурство на служители и техника в града ще започне на 21-ви ноември. 55 снегорина, 26 разпръсквача и 7 товарача. Това е армията от машини в Пловдив, която ще посрещне приближаваща зима.

Златин Велев - заместник-кмет на Пловдив: "В складовите бази на "Чистота" има 4128 тона сол, близо 2000 тона пясък, който се използва само за опесъчаване на зелени зони, които са в парковете – там, където химикалите биха увредили растителността. Също така има и калциев дихлорид – 84 тона, който пък се използва за обработка на пешеходните зони, тротоари - там, където имаме бетонни настилки."

От Общината са категорични, че продължаващите на места ремонти на пътища няма да попречат на почистването на улици и булеварди.

Златин Велев - заместник-кмет на Пловдив: "Вече ремонтът на "Коматевско шосе" напредна, улица "Остромила" – това са улици, които се ремонтираха. Тази година те ще могат да се поддържат много по-добре."

Зимното поддържане на града ще струва на пловдивчани малко над един милион лева. Дългосрочни прогнози за това кога ще завали сняг от "Чистота" не правят, защото често се появявали изненади.

Иван Стоянов - управител на ОП "Чистота": "Работим за седмица-две напред. Не се очакват някакви интензивни валежи. За по-дългосрочно не мога да кажа. Вече в новия договор няма фиксирани дати на зимното дежурство "от - до", а може да се прекрати спрямо метеорологичната прогноза в по-ранен период."

Докато в "Чистота" все още се подготвят за зимата, служители на предприятието не спират и проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и образуване на сметища. До момента са съставени пет акта и четири фиша. Сред глобените е и мъж, който изхвърил угарката си от цигара в парка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на убитите в терористични атаки миналата година е намалял
Броят на убитите в терористични атаки миналата година е намалял
Тази вечер В кадър: Линия на оцеляване
Тази вечер "В кадър": "Линия на оцеляване"