НОВИНИ

Пловдивчанка обикаля света на автостоп

Пловдивчанка обикаля света на автостоп. За 26-годишната Стефани неизвестното и срещите с новите хора превръщат пътуванията в истински приключения. Иран е една от последните дестинации, до които младата дама е стигнала, без да има самолетен билет.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
19:42, 08.04.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Първото си пътуване на стоп Стефани прави когато е на 15 години. Тогава разстоянието е от Пловдив до Асеновград. За последните 10 години обаче е обиколила Европа. Била е в Мароко, Израел,Турция и много други държави.

Стефани Чивчибашивиева, пътешественик: До Иран пътувахме на стоп до границата. След това продължихме с автобуси. Не е нужно да имаш някаква сигурност, за да да живееш истински. Те сами си ни избират. Някак си моментът сам идва и възможността се появява. Всичко върви естествено. Няма как да се планира.

Стефани мечтае да посети Египет. Чувства се силно свързана с Ориента. Освен от пътешествия се интересува и от много други неща.

Стефани Чивчибашивиева, пътешественик: От педагогика през различни алтернативни методи за лечение, като рейки. Също така се занимавам с музика и танци.

Пловдивчанката си е поставила за цел да опознава нови култури, да среща нови хора и никога днешния ден да не прилича на вчерашния. По думите и пътуването на стоп помага много за това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Санданско село празнува Великден край обновен параклис
Санданско село празнува Великден край обновен параклис
Нападението в Мюнстер не е свързано с тероризъм
Нападението в Мюнстер не е свързано с тероризъм