НОВИНИ

Иван Тотев заяви пред съда, че съвестта му е чиста

Пловдивският апелативен съд гледа днес жалбата на кмета на Пловдив Иван Тотев срещу решението на окръжния съд за отстраняването му от длъжност. До тук се стигна след като миналия понеделник Софийска градска прокуратура поиска и получи отстраняване от длъжност на пловдивския кмет, за да не повлияе на образуваното срещу него досъдебно производство за престъпление по служба. Мотивите на прокуратурата са, че кметът може да повлияе на свидетелите, 90 % от които са негови подчинени в общинската администрация. Тотев е обвинен, че от април до ноември 2014 година е нарушил служебните си задължения при изграждането на новия зоопарк на Гребната база. С подробностите за хода на делото включваме Сашка Пушкова, която е в съдебната палата в Пловдив-добър ден!

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
12:03, 24.01.2017
Чете се за: 00:16 мин.
У нас

Иван Тотев не отговори на въпросите на журналистите, но пред съда каза, че съвестта му е чиста и иска да бъде върнат отново на работа, въпреки, че е в платен отпуск до 15 февруари.

Днес той се появи с двама адвокати в съдебната зала. Освен Красимир Ялдъров, негов адвокат е известният наказателен адвокат Васил Василев. Обвинението беше представено от двама прокурори от Софийската апелативна прокуратура и един от пловдивската апелативна прокуратура.

Вижте още подробности от хода на делото във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна извънредното заседание на Народното събрание
Започна извънредното заседание на Народното събрание
Окончателно: Британският парламент трябва да разреши стартирането на Брекзит
Окончателно: Британският парламент трябва да разреши стартирането на Брекзит