НОВИНИ

Обрат в разследването: Пловдивският бизнесмен Данаил Божилов се е самоубил

Обрат в разследването за смъртта на пловдивския бизнесмен. Основната версия, по която се работи, е самоубийство. Това обявиха от пловдивската прокуратура. У Данаил Божилов е било открито предсмъртно писмо, в което се обяснява, че мъжът е имал финансови проблеми и затова слага край на живота си. 43-годишният бизнесмен беше открит мъртъв в пловдивския парк "Лаута".

bnt avatar logo
от Росица Колева
19:13, 29.07.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Писмото е било намерено в джоба на панталоните на Данаил Божилов от съдебните лекари, преди да направят аутопсията му. Истинността на документа се проверява с помощта на различни експертизи. Разследващите обаче все още не могат да издирят оръжието на все по-вероятното самоубийство. Предполага се, че то е откраднато впоследствие, най-вероятно от случайно преминаващ. Продължава проучването на записите от всичките 22 видеокамери, разположени в парк "Лаута".

Новата версия на разследващите е, че в деня на инцидента около 9 часа сутринта, първият човек, който е открил простреляното тяло на бизнесмена, по неизвестна засега причина е взел оръжието. И днес три дни по-късно огледите от криминалисти на мястото продължават.

В публичното пространство се появи информация, че в съобщението за смърт, издадено от съдебните медици официално е записано самоубийство. От съдебна медицина отказаха коментар. Общинската служителка, издала смъртния акт на база документите от патоанатомите, заяви, че заради защита на личните данни в акта се вписва единствено медицинската причина за настъпилата смърт. Назначена е допълнителна експертиза, която да установи от какво разстояние е стреляно, съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: Версията самоубийство е водеща - една от основните версии. Към делото са приобщени много веществени доказателства, дали сред тях фигурира писмо,което да изразява воля на починалия и в каква насока е то, не мога да коментирам на този етап. Защо оръжието липсва е въпрос, който разследваме, събираме информация по този естествено будещ много въпроси проблем.

Погребението на Данаил Божилов ще бъде утре в родния му град Дупница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сладоледен фест в София
Сладоледен фест в София
Гласът на града: Конфликтите не трябва да се решават със сила
Гласът на града: Конфликтите не трябва да се решават със сила