НОВИНИ

Пловдивският градски транспорт е вече в Google Maps

Разписанието на автобусите от градския транспорт на Пловдив вече е синхронизирано с мобилното приложение Google Maps. Така може да се получи в реално време информация за това на коя спирка след колко минути ще дойде конкретен автобус. Предоставят се още данни за цените на билетите, както и дали е необходимо прекачване по зададения маршрут.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
09:25, 28.07.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Досега само хората от столицата можеха да следят чрез Google Maps кога ще пристигне чаканият от тях автобус. От навигацията вече могат да се възползват и пловдивчани.

Йовко Ламбрев, IT-експерт в Тракия Тех: - Ако отворите една конкретна спирка, виждате кои автобуси минават от там и виждате с какъв ритъм се движат те. То ни предлага в момента да вземем автобус 26, да пътуваме 12 спирки с него и около 9,42 да слезем на спирка „ул. Елин Пелин- Запад" и да достигнем след още две минути пеша до мястото, където искаме да бъдем.

Мобилните устройства с операционна система Android дори ще известяват пътниците къде и кога да слязат от автобуса. Ивелина Костова вече всеки ден използва приложението.

Ивелина Костова: Много добре, защото няма смисъл да чакам по половин час на спирката. Онзи ден показваше, че в девет и половина е последният рейс, обаче не дойде в девет и половина. Явно има и някои грешки.

Тестовете на системата са показали грешки само в курсовете в ранните и късните часове. Това е така заради трафика. В останалата част от деня приложението работи с точност, обясняват експертите.

Йовко Ламбрев, IT-експерт в Тракия Тех: Имаме договорка с общината, в случай на промяна на маршрутите, те да ни информират своевременно, съответно и ние да направим промяна и тя адекватно да играе на телефоните на хората.

Пловдивчани очакват и електронните табла по спирките да заработят с точността на Google Maps. Две години след въвеждането им, за много от линиите липсва информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стопани в Русенско продължават да отглеждат прасета, въпреки забраната
Стопани в Русенско продължават да отглеждат прасета, въпреки забраната
Фермерските базари настояват за държавна подкрепа
Фермерските базари настояват за държавна подкрепа