Кметът на Пловдив Иван Тотев е убеден, че проверката на прокуратурата няма да установи длъжностно престъпление при сключване на сделка за изразходване на средства в големи размери за откриващата церемония „Пловдив - Европейска столица на културата 2018“. Обвинението се самосезира след публикации в медиите.

Пловдив

С резултатите от проверката ще се сложи край на всички спекулации и цялото внимание ще се насочи към събитийния календар през цялата година на домакинството, заяви Иван Тотев.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: Аз като кмет на Пловдив не искам да живея една година със съмнения и постоянно някой от някъде да се обажда и да ми говори, така че нека да се направи проверката. Нали знаете, всеки един, който е недоволен се изказва - кои се изказват? Всички, които са участвали под някаква форма и не са получили финансиране или са обидени, лични мисли и чувства.

Срокът за приключване на прокурорската проверка е 30 дни. Днес бяха изнесени и данни за рекордния интерес на посетителите към събитията по време на откриването от 11 до 13 януари.

Започва проверка за изразходваните средства за откриването на "Пловдив 2019"

Започва проверка за изразходваните средства за откриването на "Пловдив 2019"

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата за церемонията по откриването на Европейска столица на културата. Спекта...

Над 5500 души са разгледали изложбите в Природо-научния музей, а приходите от продажба на билети надхвърлят 7500 лева, при това като се отчита и безплатният вход за лица до 18 години.

Александър Държиков, зам.-кмет: Като общо посетилите обектите в Стария град и в музеите говоря Етнографския, Историческия и Природо -научния, където просто рекордите се чупят, са над 10 хиляди души за два дни, приходите са над 12 хиляди лева.

В Пловдив на всеки два месеца ще си издава бюлетин с предстоящите културни събития, който ще се разпространява безплатно. До началото на активния туристически сезон ще бъдат завършени и площад „Централен" и подлезът на улица „Гладстон", гарантираха от кметството.