НОВИНИ

Пловдивският театър получи най-много награди „Аскеер“

Спектакълът „Вълци“ на Пловдивския драматичен театър стана лауреат в най-много категории при раздаването на наградите „Аскеер“. Диана Добрева получи наградата за режисура, актрисата Ивана Папазова бе отличена за поддържаща женска роля, а Петя Диманова – за музиката към спектакъла.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
21:10, 25.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

При третата си номинация за Аскеер актрисата Ивана Папазова най-после спечели приза – за ролята на Икония – образ, встрани от централния мъжки свят в пиесата, който пресича стремглаво полюсни човешки състояния.

Ивана Папазова, актриса
"Много обичам някой да дойде и да ме предизвика, да открие в мен неща, които не съм подозирала от мен, че могат да съществуват. За 2 минути трябва да се тръгне от нищото и да се завърши с някакъв страхотен катарзис."

Спектакълът по „Трънски разкази“ на Петър Делчев, адаптирани за сцена от Александър Секулов, е третата част от програмата „Българска трилогия“ на Драматичния театър в Пловдив. Пренасянето на съвременни български литуратурни произведения се превърна в една от най-успешните поредици на трупата.

Кръстю Кръстев, директор на Драматичния театър в Пловдив
"Пловдивският театър имаше още присъствия на церемонията на Аскеерите. Актрисата Каталин Старейшинска бе номинирана за изгряваща звезда за ролята си в „Дани и дълбокото синьо море“. А драматургът на театъра - Александър Секулов - като миналогодишен носител на наградата за нова българска пиеса, връчи наградата на новия носител на приза."

Традиционно наградите „Аскеер“ се раздават на 24 май на церемония в Театъра на българската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха незаконна мрежа за продажба на кучета във Варна
Разбиха незаконна мрежа за продажба на кучета във Варна
Десето юбилейно издание на Празника на българското кино в Рим
Десето юбилейно издание на "Празника на българското кино в Рим"