НОВИНИ

По-евтини почивки по Южното Черноморие през септември

Хотелиерите от Южното Черноморие отчитат добър сезон, а в желанието си да го удължат, вече подготвят есенни намаления и специални оферти за празничните дни в началото на септември. Прогнозата за топла и слънчева есен по морето дава надежди хотелската база да бъде пълна до средата на октомври.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:41, 27.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Между 15 и 20 лева са цените за нощувка от първи септември по Южното Черноморие. Хотелиерите включват често в тази цена и закуска.

Георги Николчев, председател на Асоциация на хотелиерите: В момента текат намаленията на всички хотели и всички леглови бази, които се предлагат за есенният сезон. 10 Между 15 и 30% са намаленията тази есен. На някои места може да има и повече, разбира се в зависимост от заетостта на съответната леглова база.

И в малките курортни градчета на юг също се предлагат нощувки с намаления. В Ахтопол цената за двойна стая тази година масово се предлага атрактивната цена от 46 лв. Атракционите - като джетове, делтапланери и аквапаркове, също ще намалят цените си. Чартърният сезон е до средата на октомври, потвърдиха от бургаския аеропорт, а това означава сериозен поток от туристи.

Георги Николчев, председател на Асоциация на хотелиерите: Ние очакваме доста туристи не само от чужбина, но и от България, които да останат за този хубав есенен сезон, който е по нашето Черноморие в момента.

Ол инклузив офертите през септември ще варират между 80 и 120 лева за 4-членно семейство на ден. От хотелиерската асоциация очакват реалният ръст на туристите за този летен сезон да е близо 30%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следобеден тоалет
Следобеден тоалет
Режимът на Башар Асад си възвърна контрола над предградието Дарая
Режимът на Башар Асад си възвърна контрола над предградието Дарая