По крайбрежието на Северна Каролина започна да се усеща днес приближаването на урагана Флорънс, предаде Ройтерс.

© БТА

Скоростта на ветровете се покачи - индикация за наближаващата буря, за която метеоролозите предупредиха, че има опасност да причини катастрофални наводнения в югоизточните щати. Окото на Флорънс се очаква да достигне американския бряг утре и да продължи движението си по сушата в събота, съобщи Националният център за ураганите.

Около 10 милиона души живеят в регионите, през които ще премине ураганът или които могат да бъдат сериозно засегнати от него. На повече от един милион жители бе наредено да се евакуират от бреговете на щатовете Вирджиния, Северна и Южна Каролина. Хиляди хора вече са се преместили в убежища за извънредни ситуации.

"Все още има време за евакуация. Ситуацията е изключително опасна", заяви днес губернаторът на Северна Каролина Рой Купър. Скоростта на ветровете на Флорънс вчера бе 110 мили в час (175 км/ч), посочва Ройтерс.

Ураганът Флорънс застрашава Източното крайбрежие на САЩ

Ураганът Флорънс застрашава Източното крайбрежие на САЩ

Най-мощният ураган за последните близо 30 години удря до 48 часа източното крайбрежие на САЩ. Стихията Флорънс от категория 4 идва с ветрове със скоро...