НОВИНИ

По-малко от 10 дни остават за кандидатстване за енергийни помощи

Остават по-малко от 10 дни до крайния срок за подаване на молби за целева помощ за отопление за тази зима. Сумата тази година е близо 375 лв., което е с 9 лв. повече в сравнение с предишния отоплителен сезон. Получилите одобрение за общините Благоевград, Симитли и Кресна също са повече.

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 21.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Венета Драмчева е вдовица над 20 години, но до момента само веднъж е получила социална помощ за отопление. Според нея критериите трябва да се преразгледат, за да може повече хора да се възползват от услугата.

Синът ми не е женен и е при мен, а имам 2 входа, той си е на отделен вход, аз съм си на отделен вход, но не ми дават, защо да не ми дават?! А съм вдовица. Може да има 10 години, стотинка не съм получила.

Венета не може да получи помощ заради вдовишката пенсия, която получава. Целевата помощ за отопление се отпуска на хора и семейства, чийто средно месечен доход за предходните 6 месеца от подаването на молбата е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление. Не трябва да има сключен договор за предоставяне на собственост, да не е продавано недвижимо имущество в последните 5 години, хората да не са пътували зад граница на собствени разноски през последната една година, както и спестяванията на член от семейството да не надхвърлят 500 лева. Молба-декларация се подава на място в общината или чрез заявка на посочените в сайтовете на общините телефони.

Александър Балев: Всички, които са самотно живеещи, хора с определени здравословни проблеми, не могат да посетят офисите на дирекциите в Благоевград, Симитли или Кресна само след телефонното обаждане ще бъдат посетени на място, за да им съдействаме за подготовка на документите, за да не пропусне някой срока.

Повечето от одобрените за социална помощ за отопление в община Благоевград се отопляват чрез електроенергия и предпочитат да получат финансова подкрепа вместо материална.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладяно е свлачището на пътя Смолян-Мадан
Овладяно е свлачището на пътя Смолян-Мадан
Продължава посещението на правителствената делегация в Абу Даби
Продължава посещението на правителствената делегация в Абу Даби