НОВИНИ

По-малко посетители в музея на Мадам Тюсо и виенското колело след атентатите

Собственикът на музея с восъчните фигури Мадам Тюсо и на виенското колело край река Темза заяви днес, че последните терористични нападения във Великобритания са довели до намаляване на британските посетители, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:13, 13.06.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
посетители музея мадам тюсо виенското колело атентатите

Групата Мерлин ентъртейнмънтс (Merlin Entertainments), която е листвана на борсата, обясни в комюнике, атентатите в Манчестър на 22 май и в Лондон на 3 юни са предизвикали нов спад на вътрешното търсене (от страна на британците) към лондонските атракции.

"Предвид обичайната разлика във времето между резервациите и посещенията, оставаме предпазливи що се отнася до тенденциите за чуждестранните посетители в близките месеци", се казва в съобщението.

Освен музея на Мадам Тюсо и виенското колело Лондон ай (London Eye - Лондонското око - бел. р.), групата притежава също така парковете Леголенд (Legoland) в цялата страна, на някои от които също се отразиха атентатите и засилените мерки за сигурност.

Генералният директор на групата Ник Варни обаче обясни, че отражението върху лондонските атракции "не е сигурно на този етап".

Ясно е обаче, че интересът към лондонските обекти се е засилвал в миналото и ще се засилва още повече, допълни той, изразявайки увереност в дългосрочното развитие на този пазар.

Групата допълва, че от началото на годината чуждестранните посетители са се увеличили, което се обяснява с изгодния валутно-обменен курс.

Отслабването на британската лира след референдума за Брекзита механично увеличава покупателната способност на туристите във Великобритания, разполагащи с евро или долари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на КНСБ преизбран в Международната организация на труда
Лидерът на КНСБ преизбран в Международната организация на труда
Станишев поиска от Юнкер Социален план за Европа
Станишев поиска от Юнкер Социален план за Европа