НОВИНИ

По неофициална информация: Задържан е шефът на Агенцията за българите в чужбина

Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията влязоха в Агенцията за българите в чужбина. Провежда се специализирана операция срещу организирана престъпна група за корупция и документни престъпления, съобщиха от държавното обвинение. Прокурори и служители на Комисията са в централата на Агенцията в София вече четвърти час.

Александър Марков
от Александър Марков
12:15, 29.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Над четири часа продължават процесуално-следствените действия в централата на Държавната агенция за българите в чужбина. Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група, обвинена в корупция, документни престъпления и престъпления по служба. Работи се по сигнал от преди 4 месеца, подаден до Комисията за борба с корупцията.


;

В момента се извършват претърсвания, разпит на свидетели, по неофициална информация са арестувани председателят на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и още 29 служители на агенцията. Също по неофициална информация Петър Харалампиев все още се намира в централата на агенцията и бива разпитван.

Води се разследване срещу незаконна схема за търговия с българско гражданство на черно чрез посредници в Кюстендил и в Плевен граждани на Молдова, Украйна и Македония са се сдобивали с фалшиви документи за български произход, след това са кандидатствали за българско гражданство и са го получавали въпреки че нямат право на това. По неофициална информация всеки от тях е заплащал за това по около 5000 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов в Атина: Държим за единството и силата на Европейския съюз
Премиерът Борисов в Атина: Държим за единството и силата на Европейския съюз
Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж
Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж