НОВИНИ

По-строг режим за безопасност в детските градини

Леко затегнатият пропускателен режим, въведен неотдавна в учебните и детски заведения във Варна, не пречи на провеждането на коледни тържества. В някои детски градини децата вече посрещнаха Дядо Коледа, а в други още го очакват. Слуховете за накърнен празничен дух заради засилени мерки за сигурност са силно преувеличени, увери се наш екип.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
18:40, 14.12.2015
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В детската градина “Ален мак” в квартал "Чайка" още от вратата си личи, че всички са в трескава подготовка за коледното тържество.

Вярно, че допускането на възрастни при цялата тази красота става при строг регламент, но това не е някаква новина – достъпът на външни лица до вътрешните помещения на детската градина поначало не е желателен. Разликата е, че влизането става само през един от трите входа.

Мариана Драганова, зам.-директор:

"Сутринта родителите идват до определено място, след което децата се поемат от помощник-възпитателя и от медицински сестри. Достъпът е ограничен. Действително, но по всяко време родителят когато дойде, звънне. Има сигнализация, отваря се и се приема родителят с детето."

По-строгото спазване на мерките за сигурност в училищата и детските градини на Варна бяха въведени още в края на ноември след атентатите в Париж.

Лилия Христова, директор на дирекция “Образование” в Община Варна:

"Искам да Ви кажа, че практиката навсякъде в Европа е детските градини и училищата да са затворени територии. Това, което сме препоръчали, е там, където има видеонаблюдение, и то не работи, да бъде спешно пуснато като дейност, да си напаснат системите, да си намерят фирми, които да ги обслужват."

Междувременно основната тема на заниманията на децата – дори на най-малките от първа група, са предстоящите празници – едни рисуват коледни сцени, други се подготвят за срещата с Дядо Коледа. Подаръци има за всички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топлото време се отразява зле на есенниците
Необичайно топлото време се отразява зле на есенниците
Синдромът на Даун не е болест
Синдромът на Даун не е болест