НОВИНИ

По-строги мерки за продажба на оръжие във Флорида

Американският щат Флорида прие по-строги мерки за продажба на огнестрелни оръжия. Губернаторът на щата Рик Скот подписа закона три седмици след стрелбата в местно училище, при която бяха убити 17 души. Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия заведе дело срещу решението.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:16, 10.03.2018
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Законът повишава минималната законова възраст за купуване на пушки от 18 на 21 години. Въвежда триднвенен изчаквателен период за покупка на всички видове огнестрелни оръжия. Забраняват се и приспособленията, които дават възможност за автоматична стрелба с полуавтоматични пушки. Законът също така разрешава на желаещите учители и други училищни служители да бъдат въоръжени на територията на училищата.

;

Членовете на републиканската партия са привърженици на свободното носене на оръжие, въпреки това губернаторът на Флорида Рик Скот е един от първите републиканци, който приема закон, ограничаващ разпространението на оръжие.

Рик Скот, губернатор на Флорида: Аз съм член на Националната оръжейна асоциация, но сега съм губернатор. Също така съм баща и дядо. Това, което трябва да направим е да засилим контрола в училищата, трябва да помогнем и на нуждаещите се от психологическа помощ.
;

Въпреки решението на губернатора, отделните окръзи в щата могат самостоятелно да решат дали да въведат ограничението или не. Според родителите на загиналите ученици преди 3 седмици при стрелбата в училище във Флорида, по-строгите мерки за продажба на оръжие трябва да се увеличат.

Андрю Полак, родител на жертва от стрелбата във Флорида& Ядосан съм, че няма да видя дъщеря си отново. Тя не е тук. Трябва да работим заедно и да намерим най-доброто решение, за да осигурим сигурността на децата.

Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия заведе дело във федерален съд с искане за отмяна на закона с аргумента, че той нарушава конституционни права на американците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С трима убити завърши заложническа криза в американския щат Калифорния
С трима убити завърши заложническа криза в американския щат Калифорния
Медицинският университет в Плевен провежда изнесен предварителен изпит във Видин
Медицинският университет в Плевен провежда изнесен предварителен изпит във Видин