НОВИНИ

"По света и у нас" с наградата на Столичната библиотека

Новините "По света и у нас" на Българската национална телевизия получиха наградата на Столичната библиотека за успешно медийно партньорство в категорията електронни медии. Най-голямата публична библиотека у нас - Софийската, отбеляза своя 90-годишен юбилей и раздаде годишните си награди за писател и читател на 2018 г.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:30, 18.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Новините на БНТ бяха отличени за това, че в емисиите се насърчава и популяризира четенето сред малки и големи. Само тази година с 20 хиляди души са се увеличили читателите на Столичната библиотека.

Георги Младенов - гл. продуцент на Продуцентски център "Новини" - БНТ: За нас е чест, удоволствие и привилегия да отразяваме вашето дело и да разпространяваме това, което правите. Ще продължим да го правим и през следващите години. Надяваме се на едно добро сътрудничество защото вие сте проводник на духовността и на любовта към книгите.

Най-четен автор на художествена литература е Георги Господинов, който получи наградата за писател на 2018 година.

Георги Господинов - писател: Това е награда, която идва от читателите, за взети и прочетени книги. Не е награда от жури и това я прави много ценна.

За читател на годината беше отличена Христина Савова от София, която е прочела над 150 книги от Столичната библиотека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Естония тестват електронното гласуване
В Естония тестват електронното гласуване
ДРУГИТЕ новини: Офисни празнични традиции
ДРУГИТЕ новини: Офисни празнични традиции