Днес в по-голямата част от страната ще бъде облачно, в много райони – мъгливо. Ще има и валежи от дъжд, главно в Южна България.

© БГНЕС

Минималните температури ще бъдат от 2 до 11 градуса, в София – около 2, максималните – от 7 до 12, в Източна България и по Черноморското ни крайбрежие, където през по-голямата част от деня ще духа умерен южен вятър – от 13 до 15.

В планините ще бъде ветровито, със силен югозападен вятър. По-значителни валежи се очакват в южните райони от Родопите, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 2000 метра.

В края на деня и през нощта превалявания ще има и в Източна България, както и по Черноморието. В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време, най-късно в източните райони, където в сутрешните часове все още е възможно да превалява слаб дъжд.

През първата половина от следващата седмица по поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обхващат повече райони. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево и ще се затопли чувствително, особено в планините.