Триумф за крайнодесния Национален фронт на Марин льо Пен, след първия тур на местните избори.Партията на Льо Пен получи подкрепата на между 27 и 31 процента от избирателите, като изпреварва дясната опозиция и управляващите социалисти в шест от 13-те региона на страната. Това е силен удар за партията на социалистите, които досега традиционно печелеха в почти всички региони.

Вотът беше първа проверка на позициите на политическите сили след атентатите в Париж от 13-ти Ноември. Льо Пен е получила повече от 50% от гласовете в различните области.

Марин Льо Пен, лидер на Национален фронт: Истината е, че Националният фронт получава все повече доверието на френските избиратели. Ще видите, че то ще продължава да расте. Казвам ви го, за да не се изненадате.

Никола Саркози, лидер на републиканската партия: Обръщам се към тези хора, които смятат, че крайнодесните са решението на техните проблеми. Това няма как да стане, защото предложенията на тази партия биха влошили драстично ситуацията във Франция.