НОВИНИ

Почина актьорът Иван Ласкин

На 48 години почина актьорът Иван Ласкин. В края на декември той беше приет във ВМА с тежки здравословни проблеми, но лекарите не упяха да се преборят за живота му.

bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 06.01.2019
6872
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

През 1986 г. детският сериал „Васко да Гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър „Сълза и смях“ през 1991 г. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“.

От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, реж. Здравко Митков. Играе на сцената на театър „Антон Страшимиров“ Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов „Иванов“.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград.

До 2014 г. играе в театър „Българска армия“.


Поклонението пред актьора ще бъде във вторник, 8 януари, в 12:30 в църквата „Св. Седмочисленици“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Радев извади за десети път богоявленския кръст от Дунав
Иван Радев извади за десети път богоявленския кръст от Дунав
С ледено хоро извадиха разпятието от водите на Тунджа (СНИМКИ)
С "ледено хоро" извадиха разпятието от водите на Тунджа (СНИМКИ)