Напусна ни една актриса, която ще остане в историята на киното като гласът на Мини Маус. Ръси Тейлър почина на 75-годишна възраст в град Глендейл, Калифорния. С нейния глас говори и друга популярна анимационна героиня - Пебълс Флинтстоун.

Като малка Ръси Тейлър срещнала Уолт Дисни и му казала, че когато порасне иска да работи за него. И мечтата ѝ се сбъднала. През 1986 г. тя била избрана между 200 кандидатки да озвучава Мини Маус, която днес е сред най-прочутите анимационни герои на всички времена.

"Повече от 30 години Мини и Ръси работиха заедно, за да развличат милиони хора по света, посочи шефът на "Дисни" Боб Айгър. - Така Мини стана световна икона, а Ръси - легенда на Дисни, обичана от почитателите ни по целия свят."

И за да бъде наистина като в приказките, гласът на Мини открива своя Мики Маус в живота. Това е Уейн Олуайн, който от 1977 г. озвучава анимационния герой. Двамата запазват брака си в тайна, за да не ги бъркат с героите на "Дисни", и остават щастливи заедно до смъртта на Уейн през 2009 г.