НОВИНИ

Дете почина, след като беше блъснато от влак в Русе

Два тежки инцидента днес в Русе. 13-годишно дете загина, след като беше блъснато от влак. Мястото е забранено за пресичане, но редовно оттам минават пешеходци. А при катастрофа на опасния път между Русе и Бяла загинаха шофьорите на 2 коли, сблъскали се челно. Вижте прякото включване на Даниела Димитрова.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
18:10, 29.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Инцидентът е станал на метри от жп спирка "Товарна гара". По първоначална информация заради шума от ремонта на булевард "Родина", децата не се чули звуковия сигнал на приближаващия влак по линията Варна - Русе.

Композицията е блъснала едно от момчетата, което загива на място. Друго дете се спасява по чудо, защото е успяло да се отдръпне. Свидетели на инцидента коментираха, че въпреки забраната тук ежедневно пресичат десетки пешеходци. А само на 200 метра, срещу транспортния портал на Русенския университет, има обезопасен жп прелез.

Серафим Костов: Там направиха такова, тук не направиха. Много деца тук пресичат. Ей тук е Руската гимназия. Тук е много опасно. Аз един - два пъти се опитах да мина и не ща да минавам повече оттук.

Огледът на мястото продължи няколко часа. Движението на влакове беше спряно, а пътниците транспортирани с автобуси. Взета е проба за алкохол от машиниста.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура" заявиха за БНТ, че е строго забранено пребиваването на хора извън чакални, гари, спирки и перони и че не носят отговорност за инцидента. А само за половин час камерата ни засне пет души, които пренебрегнаха табелите „Преминаването забранено" и пресякоха жп релсите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Лестър потвърдиха, че собственикът им е сред загиналите в катастрофата
От Лестър потвърдиха, че собственикът им е сред загиналите в катастрофата
​Спецакция в Агенцията за българите в чужбина, арестувани са над 20 души
​Спецакция в Агенцията за българите в чужбина, арестувани са над 20 души