Млад и неопитен шофьор уби две възрастни жени на тротоара в Карнобат. 18-годишният водач, който имал книжка едва от месец, се движел с висока скорост. Едната от жените, на 70 години, загива на място, другата на 84 години, почина по-късно в болница.

Карнобат

Двете жени били съседки, отивали да почетат свои близки за Архангелова задушница. Спрели да говорят със свой съсед. Тогава ги връхлетяла колата.

Добри Чапанов: Отдолу кара много силно момчето, колата подскача, понеже там е развален пътят и почва да подскача колата. Той бил на 2 месеца шофьор, уплашил се.
Иванка Атанасова: Само чух като се гръмна и после дойдоха от махалата.


18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат

18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат

Младеж на 18 години с едномесечен шофьорски стаж помете две жени на тротоар в Карнобат. Това съобщиха от полицията. Една от жените е загинала на място...

18-годишният шофьор е син на богата ромска фамилия. Има книжка съвсем отскоро.

Добри Чапанов: Аз го предупредих едни път така, негласно. Той кара голяма кола, Мерцедес, тежи два тона.
Алиф Тукмаков: Малко бебе има, на 40 дена, много хубаво момче, не пуши, не пий.

На шофьора са направени проби за алкохол и наркотици. Те са отрицателни.

Младен Маринов: За съжаление пак млади хора, с малък стаж в управление на моторно превозно средство, наистина нямам обяснение при всичките тези мерки, които взимаме, тези глоби, тези отнемане на книжки и отнемане на номера, дерегистрация на автомобили... Явно хората наистина, качвайки се зад волана, изгубват чувството за самосъхранение.

18-годишният шофьор е в ареста, образувано е досъдебно производство.