Заради нелепата смърт на 18-годишния Алекс Ангелов в град Бяла е обявен двудневен траур. Момчето се борѝ за живота си 9 дни, но черепно-мозъчната травма се оказа фатална. Въпреки направените усилия на целия екип на Университетската болница в Русе Алекс е починал снощи.

Случилото се предизвика вълна от недоволство. Веднага след инцидента съграждани и близки на момчето излизаха в продължение на три дни на протести, за да искат справедливо наказание за нападателя - 31 годишния Валентин Маринов. Агресивният мъж поискал от Алекс цигара и след като не получил, го ударил. Момчето паднало на тротоарните плочки и си ударило главата.

Милена Минкова: Трябва да се прекрати всичко това. Децата не са за един ден да ги бият и да ги избиват.
Денис Тончев - роднина на Александър: Трябва да се спрат своеволията. То вече на нищо не прилича. Не е един път, не са два пъти, а колко още случаи има, когато не са отразени? Трябва да се направи нещо.

От общината настояват за съвместна среща между прокуратурата, полицията и директорите на двете средни училища в града, на която да обсъдят как да бъдат предотвратени подобни инциденти. Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу нападателя от средна телесна повреда в непредумишлено убийство.