От раните си, получени по време на атентата на коледния пазар в Старсбург, почина още една от жертвите, съобщиха френските власти. При инцидента бяха ранени 13 души, състоянието на петима от тях остава сериозно.Беше съобщено, че един от ранените е в състояние на мозъчна смърт. Преди властите бяха съобщили, че убитите са двама, а ранените 13.

© БТА

Издирваният терорист, 29-годишният жител на Страсбург Шериф Чекат, откри огън на коледния пазар във вторник през нощта. Полицаи и военни влязоха в престрелка с терориста, който, макар и ранен, успя да се измъкне.

Над 700 полицаи във Франция се занимават с издирването му, след като правителството повиши до най-висока степен опасността от терористични действия.

Граничният контрол с Германия и Швейцария е затегнат, доколкото издирваният е минавал през тези страни и е извършвал там престъпления и има вариант да има познати, при които да се опита да се укрие.

Из цяла Франция охраната по коледните пазари е засилена, за което са ангажирани стотици войници.

© БТА
В Страсбург почетоха паметта на жертвите от стрелбата

В Страсбург почетоха паметта на жертвите от стрелбата

Допълнителни 1 300 военни ще се включват във френските антитерористични подразделения, обявиха властите. Решението е взето след стрелбата на коледния...