Почина доцент Петър Пашов, знаков за родния куклен театър режисьор и преподавател. Името му се свързва с едни от най-забележителните постановки в Пловдивския куклен театър през 80-те и началото на 90-те години на миналия век.

Пловдив

След Пловдивския си период Петър Пашов експериментира с новаторски търсения и в ръководения от него театър „Ателие 313“. Над три десетилетия обучава студенти в НАТФИЗ. Преди броени седмици Пашата, както го наричат колегите и приятелите, участва в честването на 70-годишнината на Кукления театър в Пловдив. С тази сцена е свързан дебютът му, впечатлява с новаторските си търсения и печели много награди с редица постановки, а мюзикълът „Дон Кихот“ е едно от най-паметните постижения в българския куклен театър.

Рицарят тръгна по по-дългия път! Благодарим за престоя на тази земя, Паша!, пишат на раздяла със своя колега пловдивските кукленици.

Архив:

Доц. Петър Пашов, режисьор и преподавател
"Това е първият ми театър и най-активния и най-интересния, най-динамичния период от живота ми. Ние в Пловдив си имахме съвсем свой кипящ живот. Творчески и приятелски."