НОВИНИ

Почина скандалният фотограф Дейвид Хамилтън

На 83-годишна възраст почина скандалният британски фотограф Дейвид Хамилтън, проучл се със снимките си на голи момичета. Причините за смъртта му все още не са известни, но се предполага, че той се е самоубил.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:10, 26.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Дейвид Хамилтън бил открит от съсед в дома му в Париж. До тялото му били намерени лекарствата. През последните месеци Хамилтън отново придоби печална слава. Някои от бившите му модели го обвиниха в изнасилване.

Преди няколко седмици излезе книгата на телевизионната водеща Флавие Фламант. Тя твърди, че през 80-те години, когато е била тинейджърка, е била изнасилена от известния фотограф. Хамилтън категорично отрече обвиненията.

Кариерата му стартира от списание "Ел" като графичен дизайнер. По-късно става творчески директор на лондонското модно списание „Куин", където започва да публикува голи снимки на млади момичета.

През 60-те години, той вече е сензация. И снимките му започват да се появяват в известните модни списания. Фотографиите провокират обществото. Но критиците го обвиняват, че прекалено смело преминава границата между изкуството и порнографията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е бащата на кубинската революция Фидел Кастро (ГАЛЕРИЯ)
Кой е бащата на кубинската революция Фидел Кастро (ГАЛЕРИЯ)
Продължава ремонтът на закрития плувнен басейн в Стара Загора
Продължава ремонтът на закрития плувнен басейн в Стара Загора